Actueel

Wuilusmatinee 2019

Categorie: Actueel
Geschreven: 22 november 2019

Het ‘Wuilusmatinee’ valt goed in de smaak.

De organisatie van de GMV ‘De Wuilus’  heeft dit jaar- in samenwerking met onze KBO afdeling-  gekozen voor een ander concept voor het seniorenmatinee op de zondagmiddag 17 november 2019. ‘Enne geweldige gezellige middaag vur ós seniore mar ok vur gans Velde!’  staat in het affiche van GMV ‘De Wuilus’te lezen. Voor de pauze wordt het publiek al een heel mooi programma voorgeschoteld. Op de bühne verschijnen: Max Gubbels (school) en Sem de Wilde (op Kamp) in de buut, Job en Femke, de Carnavalsvereniging "de Kaviaarknauwers", de ‘ald adjudante’, Ron en Marissa en de gardes  van de junioren en de jeugdinstuif. Al deze partijen brengen er voor de pauze al goed de stemming in.

Lees meer: Wuilusmatinee 2019

Toneelclub 60+ uit Horst

Categorie: Actueel
Geschreven: 28 november 2019

Voorstellingen toneelclub 60+ uit Horst bevallen goed.

Ook dit jaar is in het activiteiten programma van de KBO Velden een toneelmiddag opgenomen.

Het vorige jaar heeft de KBO Velden  de toneelclub 60+ uit Horst al vastgelegd.

Deze toneelvoorstellingen bevallen onze leden prima en op dinsdag 19 april 2019 is het weer zover dat de groep vrijwilligers uit Horst naar Velden komt.

Totaal zijn er zo’n 120 KBO leden naar de grote zaal van de  Brede Maatschappelijke Voorziening ‘De Vilgaard’ gekomen om te genieten van de voorstellingen die worden opgevoerd.

 

 

 

 

Lees meer: Toneelclub 60+ uit Horst

Aftrapbijeenkomst Risk Factory

Categorie: Actueel
Geschreven: 14 november 2019

Aftrapbijeenkomst Risk Factory

De diverse KBO afdelingen hebben in september 2019 van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en de KBO Limburg een vooraankondiging ontvangen over de aftrapbijeenkomst van de Risk Factory. Een afvaardiging van maximaal 2 personen per afdeling kan deze bijeenkomst bijwonen. Namens het bestuur van de KBO Velden hebben Ger Peeters en Ger van Rensch op woensdag 6 november 2019 aan deze bijeenkomst deelgenomen.

 

Lees meer: Aftrapbijeenkomst Risk Factory

Karel Dirkx 80 jaar koorzanger

Categorie: Actueel
Geschreven: 14 november 2019

Ons lid Karel Dirkx 80 jaar koorzanger

Wanneer een van onze leden voor een activiteit –ook al is dat bij een andere vereniging - wordt gehuldigd-  besteden wij daar in onze nieuwsbrief en op onze website kort aandacht aan. Wat dit betreft is zeker heel bijzonder te noemen dat Karel Dirkx 80 jaar koorzanger is bij het Andreaskoor in Velden. Karel (89) begint als 9 jarig kind  bij het jongenskoor en is sindsdien niet meer opgehouden.

Op zondag 9 november 2019 na de H.Mis van 10.30 uur heeft pastoor Müller namens het Bisdom Roermond en de H. Andreas parochie veel waardering uitgesproken voor al die jaren die Karel voor onze parochie als koorzanger actief is geweest.  Als blijk van waardering ontvangt hij een oorkonde van het bisdom en een 2-tal beeldjes van het  parochie bestuur. Ook zijn vrouw Gerda wordt in de waardering niet vergeten. Een mooie bos bloemen voor Gerda is dan ook zeker op zijn plaats. Uiteindelijk heeft zij Karel altijd gesteund en hem de mogelijkheid gegeven om deze mijlpaal te bereiken.

Vervolgens kunnen de aanwezige parochianen in de kerk Karel en Gerda persoonlijk feliciteren.

De leden van het koor hebben s’ middags in een onderlinge bijeenkomst Karel en Gerda in het zonnetje gezet.

Mede namens bestuur en leden van de KBO Velden wil ik Karel en Gerda van harte feliciteren met deze heel bijzondere mijlpaal.

 

Ger van Rensch

 

Ontspannings middag KBO Velden

Categorie: Actueel
Geschreven: 08 oktober 2019

Ontspanningmiddag KBO Velden heel plezierig.

Of een activiteit zoals een ‘onspanningmiddag’ met een orkest slaagt hangt van diverse zaken af. Denk daarbij aan: Hoeveel leden komen naar deze middag? Voldoet de muziek aan de wensen van het publiek? . Doen de aanwezige mensen goed mee? Hoe dan ook: Dinsdagmiddag 1 oktober 2019 wordt deze middag met het orkest ‘De Notenkrakers’uit Venray gehouden. Ruim 120 KBO leden hebben plaatsgenomen in de feestelijke zaal van de Brede Maatschappelijke Voorziening ‘De Vilgaard’

Voorzitter Ine Jacobs opent deze middag en wenst iedereen een heel veel plezier.

 

 

 

 Voordat de ‘De Notenkrakers’ echter aan hun programma beginnen benadrukt Ine het belang van onze vrijwilligers. Ze noemt daarbij het vele werk dat diverse commissies en werkgroepen verzorgen om onze KBO goed te laten functioneren. De mensen in de zaal zijn het volledig met onze voorzitter eens en waarderen dit met een groot applaus.

 

Daarna begint het orkest met het maken van muziek. Globaal spelen ze 2 keer een uur met een pauze er tussen. Voor de pauze is al gauw genoeg te zien dat de mensen in de zaal heel goed meedoen. Dit is natuurlijk heel mooi voor het orkest, maar zeker ook voor de mensen zelf in de zaal.

Heel veel liedjes die de mensen mee kunnen zingen worden gespeeld. Het publiek danst, doet mee aan de polonaise, sjoenkelt en ga zo maar door. Kortom een paar uurtjes voor allen met veel plezier.

En zoals zo vaak de mooie , plezierige en ontspannen middag zit er eigenlijk veel te gauw op.

Dank aan de organisatie, het orkest ‘De Notenkrakers’ maar zeker ook aan het publiek dat zo goed en ontspannen heeft meegedaan.

 

Op de fotopagina  op de website van de KBO Velden ziet u de foto’s van deze middag.

In nieuwsbrief 127 – die binnenkort ook op de website verschijnt treft u een uitgebreid verslag aan van deze mooie en ontspannen middag.

Ger van Rensch

 

Subcategorieën

Zoeken